Kategoriler
Adobe Apple

SneakPeak Pro ile Adobe Creative Suite Belgelerine QuickLook Özelliği Ekleyin

SneakPeak Pro

Bilindiği üzere Apple, Mac OS X 10.5 Leopard ile birlikte QuickLook özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. QuickLook ile birçok resim, video, pdf, iwork, office gibi belge türleri, ilgili yazılımları açmaksızın hızlı bir şekilde görüntülenebiliyor. Yapılması gereken tek şey, Finder üzerinde ilgili belgeyi seçerek klavyedeki boşluk (space) tuşuna basmak.

SneakPeak Pro QuickLook genişletmesi ile, bir adım öteye giderek Adobe Bridge kullanmadan da Adobe Creative Suite 3/4 paketinde yer alan Illustrator ve InDesign, FreeHand, Eps belgelerinin gelişmiş bir önizlemesinin görüntülenmesine olanak tanıyor. Belgelerin görüntülerinin yanında renk paleti, kullanılan fontlar, kullanılan resimler gibi bilgileri de QuickLook Penceresinde görüntülenebiliyor.

Eklentinin Kullanımı

19$’lık fiyat etiketi ile satılan SneakPeak Pro eklentisinin 15 günlük deneme versiyonunu buradan indirebilirsiniz. DMG uzantılı disk imaj dosyasını açtıktan sonra içerisindeki yükleme paketini kullanarak eklentiyi sisteminize yükleyin.

SneaakPeak Pro, System Preferences içerisinde bulunan Other bölümüne bir kontrol paneli olarak eklenecektir.

SneakPeak Pro PrefPane

Settings bölümünde, Default background for images with transparency başlığı altında, QuickLook önizleme penceresinin arka plan rengini beyaz, gri, siyah veya saydam olarak ayarlayabilirsiniz.

Prefer embedded previews for files larger then başlığı altında yer alan Thumbnails ve Preview bölümlerinde ise;

Thumbnails: Belge boyutu x mb’tan büyükse, belge içerisine gömülü olan düşük çözünürlüklü önizleme görüntüsünü kullan.

Preview: Belge boyutu x mb’tan büyükse, yeni bir önizleme oluştur.

Tercihlerini düzenleyebilirsiniz. (InDesign ve FreeHand dokümanlarında her zaman belge içerisine gömülü olan önizleme görüntüsü kullanılır.)

SneakPeak Pro Settings

Preview bölümünde de, QuickLook önizleme penceresinde yer almasını istediğiniz, belge içerisinde bulunan font, wysiwyg font önizlemesi, kullanılan imajlar (sadece Illustrator ve bazı InDesign dokümanlarında) ve renk paletleri opsiyonlarını açıp kapatabilirsiniz.

SneakPeak Pro Preview Settings

İşte sonuçlar:

Son Olarak

19 dolar ödeyerek bu eklentiyi satın almak istemezseniz, alternatif olarak Adobe Creative Suite paketi içerisinde yer alan Adobe Bridge dosya yöneticisi ile de belge içeriklerini ve kullanılan font, renk paleti gibi öğeleri görüntüleyebilirsiniz.

Kolay gelsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir