Kategoriler
Apple

Boot Camp 1: Bir Mac Üzerine Windows Yüklemek


Merhaba,
Boot Camp, Apple’ın Intel işlemcili bir Mac üzerine Windows işletim sistemi yüklenmesi amacıyla oluşturduğu bir yazılımdır. Boot Camp, Mac OS X 10.5 ve 10.6 işletim sistemleri ile birlikte yerleşik olarak yüklenmektedir. Yazının devamında bir Mac üzerine Windows kurulumunu adım adım izleyebilirsiniz.

Nelere İhtiyacınız Var?

  • USB klavye ve fare, veya yerleşik klavye ve trackpad
  • Mac OS X 10.6 ve üstü (Mac OS X’in en son sürümü tavsiye olunur)
  • Minimum 10gb boş disk alanı.
  • Yerleşik veya harici bir optik sürücü
  • Mac OS X 10.6 yükleme diski
  • Windows XP Home veya Professional sürümü (Service Pack 2 veya üstü ile birlikte)
  • Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business veya Ultimate
  • Windows 7 Home Basic, Home Premium, Business veya Ultimate

32 bit mi 64 bit mi?

32 bit Windows XP ve Windows Vista

Intel işlemcili tüm Mac bilgisayarlara 32 bit Windows XP ve Windows Vista işletim sistemi sürümlerini yükleyebilirsiniz. 64 bit Windows XP sürümü yüklenmesi önerilmez.

32 bit Windows 7

  • 2007 ve sonrasında üretilen tüm iMac, MacBook Pro
  • Tüm Intel işlemcili Mac Pro, MacBook ve Mac Mini

modellerine yüklenebilir.

64 bit Windows 7 ve Windows Vista

  • 2008 ve sonrasında üretilen Mac Pro veya MacBook Pro
  • 2009 ve sonrasında üretilen iMac veya MacBook
modellerine yüklenebilir.

Yükleme Adımları

1. Adım: Boot Camp yazılımını güncelleyin

Elma menüsünde yer alan Software Update menüsünü kullanarak veya http://www.apple.com/support/bootcamp adresini ziyaret ederek Boot Camp yazılımınızı güncelleyin.

2. Adım: Boot Camp Assistant’ı çalıştırın

Bilgisayarda bulunan bir Admin kullanıcı hesabı ile oturum açarak diğer tüm açık kullanıcı hesaplarını kapatın.

Applications/Utilities klasöründe yer alan Boot Camp Assistant uygulamasını açın.

İsterseniz, sağ alt köşede yer alan Print Installation & Setup Guide düğmesini kullanarak yükleme yönergelerinin yer aldığı bir yazıcı çıktısı edinebilirsiniz.

Continue düğmesine basarak bir sonraki adıma ilerleyin.

 

Mac OS X Lion kullanıcıları için güncelleme:

Mac OS X Lion kullanıyor ve elinizde Mac OS X Lion yükleme diski yoksa, Windows işletim sisteminin ihtayaç duyacağı donanım sürücülerini internetten indirebilirsiniz. İndirdiğiniz sürücü paketini bir pc formatlı usb belleğe kaydederek  Windows sistemine yükleyebilirsiniz.

 

 

 

Continue düğmesine basarak ilerleyin.

 

 

Bilgisayarınıza Windows yüklemek için ikinci bir fiziksel diske veya sanal bir disk bölüntüsüne (partition) ihtiyacınız bulunuyor. Eğer bilgisayarınızda Windows kurulumu için ayırdığınız 2. bir harddisk’iniz veya bir disk bölüntünüz varsa Start the Windows installer opsiyonunu seçerek devam edebilirsiniz. Windows yükleyeceğiniz disk mutlaka yerel bir disk olmalıdır. Harici bir diske Boot Camp ile Windows yüklenemez.

Eğer bilgisayarınızın disk yapısı tek bir bölüntüden oluşuyorsa Create or remove a Windows Partition seçeneği ile ilerleyin. Boot Camp Assistant sizin için bir disk bölüntüsü oluşturacaktır.

İki bölüntü arasında bulunan noktayı kullanarak Windows için ayıracağınız disk alanını ayarlayabilirsiniz. Sonrasında Partition düğmesine basarak işlemi tamamlayın.

(Boot Camp ile yapılan disk bölme (partition oluşturma) veya bölüntüleri birleştirme işlemleri, format gerektirmeyen işlemler oldukları için  hard diskte yer alan verileri silmez.)

3. Adım Windows yükleme

Bölüntü işlemini tamamladıktan sonra bilgisayarınıza Windows işletim sistemi diskini takın. Boot Camp uygulamasında Start the Windows installer opsiyonunu seçerek Windows yükleme işlemini başlatın.

Bu işlem sonrasında bilgisayarınız kendini yeniden başlatarak Windows kurulum ekranına yönlendirecektir.

Boot Camp Assistant, disk bölüntüsü oluştururken, bölüntüyü FAT 32 formatında oluşturur. Listeden BOOTCAMP için oluşturulan disk bölüntüsünü veya diski seçerek sağ alt köşede yer alan Drive options sekmesine tıklayın.

Pencerenin alt bölümünde yer alan seçeneklerden Format sekmesine tıklayarak diski Windows yüklenebilmesi için tekrar formatlayın.

Format işleminden sonra, yükleme yönergelerini takip ederek Windows kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

4. Adım: Windows için Boot Camp sürücülerinin yüklenmesi.

Mac OS X 10.6 yükleme diski hybrid bir disktir. Disk, Windows işletim sistemi altında bilgisayara takıldığında, Windows için donanım sürücülerinin yer aldığı Boot Camp bölümü görüntülenebilir.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı Windows işletim sistemi ile açılacaktır. Mac OS X yükleme diskini bilgisayarınıza takarak Boot Camp sürücülerini yükleyin. Mac OS X Lion kullanıyorsanız, Boot Camp Assistant uygulaması ile indirdiğiniz Windows Suport Software yazılımını yükleyin.

Windows başarı ile kuruldu.

Bilgisayarı Windows ile Başlatmak

Bilgisayarınızı Windows işletim sistemi ile başlatmanın 2 pratik yolu bulunuyor.

Birincisi, System Preferences > Startup Disk denetimlerinden Windows diskini seçerek bilgisyarı yeniden başlatmak.

İkincisi, bilgisayar açılırken alt tuşuna basılı tutarak işletim sistemi yüklü diskleri görüntüleyerek seçim yapmak.

Windows İşletim Sistemi ve Disk Bölüntüsünü İptal Etmek

Bir Mac’e Windows yükledikten sonra, aslında Mac OS X’in yakınından bile geçemeyeceğini anladınız ve işlemi iptal etmek istiyorsanız bu işlem oldukça pratik.

Eğer Windows işletim sistemini, bilgisayarınızda bulunan 2. bir fiziksel diske yüklediyseniz Applications/Utilities klasöründe yer alan Disk Utility uygulamasını kullanarak Erase sekmesinden bu diski tekrar Mac OS formatında formatlayabilirsiniz.

Eğer Boot Camp Assistant ile bir disk bölüntüsü (oluşturduysanız;

Applications/Utilities klasöründe yer alan Boot Camp Assistant uygulamasını açın. Create or Remove a Windows Partition opsiyonunu seçerek ilerleyin.

Sonraki adımda diskiniz tek parça olarak görüntülenecektir.

Restore düğmesine basarak Boot Camp bölüntüsünü (Boot Camp Partition) silebilirsiniz. Disk bölüntüsü ve tüm Windows işletim sistemi + Windows belgeleri silinerek diskiniz eski haline döndürülecektir.

 

Sık karşılaşılan problemler ve çözümleri:

Windows ortamında karşılaşabileceğiniz problemler genellikle donanım sürücü yazılımı ile ilgilidir.
Bilgisayarın ses, ekran, wireless, ethernet, klavye, mouse vb. donanımlarının Windows tarafından tanınmaması, internete bağlanamama, hoparlörlerden ses gelmemesi  durumunda;
• Yazının girişinde belirtilen bilgisayarınızın donanımına uygun 32 veya 64 bit doğru Windows versiyonunu yüklediğinize emin olun.
• Mac OS X 10.6 ve 105 işletim sistemlerinde, bilgisayar ile birlikte gelen yükleme diskini kullanarak Boot Camp sürücülerini yüklediğinizden emin olun.
[Mac OS X Lion kullanıcıları için] Boot Camp kurulumu esnasında Windows sürücülerini yüklemediyseniz, daha sonra Boot Camp Assistant uygulamasını çalıştırarak en güncel Windows destek yazılımını indirebilirsiniz.
• Windows’un Türkçe sürümlerinde (özellikle Ultimate olmayan Home vb. versiyonlarında) sürücü problemi yaşıyorsanız Windows sistem dil ayarlarını İNGİLİZCE yaptıktan sonra Windows işletim sistemini yeniden başlatmayı ve donanım sürücülerini yüklemeyi deneyebilirsiniz.
• Windows ortamında, Apple Software Update uygulamasını kullanarak Boot Camp güncellemelerini kontrol edin.
• Bilgisayarınızda DVD sürücü yoksa, DVD sürücünüz arızalı veya elinizde Windows yükleme diski yoksa, Boot Camp Assistant uygulaması yardımıyla .iso uzantılı Windows 7 yükleme diskini bir usb flash belleğe aktararak yükleme işlemini usb flash bellek üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için Mac OS X 10.7 ve Windows 7 kullanmalısınız.
• Bilgisayarı Windows işletim sisteminden başlatmak ile ilgili bir problem yaşıyorsanız aşağıdaki iki adımı kontrol etmenizi öneririm;
1) Sistem Tercihleri / Başlangıç Diski denetimleri listesinde Boot Camp diskini görünür olduğunu kontrol etmek. Eğer bilgisayarın başlatılabileceği “kullanılabilir” bir Windows işletim sistemi yüklendiyse bu listede görülmesi gerekir. Listeden Windows’u seçerek veya açılışta alt tuşuna basılı tutarak bilgisayarı Windows ile başlatılabilir.

2) Uygulamalar / İzlenceler klasöründe yer alan Disk İzlencesi uygulamasını açarak bilgisayarda kaç tane disk bölüntüsü (partition) olduğunu, bunların formatlarını ve kapasite-doluluk bilgilerini analiz edebilirsiniz. Genellikle sık yapılan yanlışlardan bir tanesi Windows kurulum ekranında yanlış format işlemi oluyor.

Son olarak, yazının altındaki yorumlarda da birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz. Soru sormadan önce lütfen yorumları da okuyunuz.

“Boot Camp 1: Bir Mac Üzerine Windows Yüklemek” için 383 yanıt

Merhaba,
Macbook umun harddiski yandı 1-2 ay önce. serviste harddiski değiştirdiler ve Mac OS X 10.6 yüklemişler. bende mac os 10.4.9 versiyonunun orj. cd si var. windows u yüklesem bu versiyon yükleme cd siyle windows driverlarını yükleyebilir miyim? yani os x 10.4.9 disk ide hybrit mi? veya mac için windows driver cd si nereden bulabilirim? eski versiyonda mac driver cd si yapma opsiyonu vardı fakat os 10.6 da böyle bir opsiyon yok.
2. sorum 10.4.9 versiyon yüklü iken windows u da kurmuştum. fakat windows güncellemelerinde sp3 ü kuramuyordum. yeterli disk alanı olmadığı uyarısı yapıyordu. bu yeni versiyonda da aynı sorun var. windows yüklü bir mac de sp3 ü nasıl yüklerim?

Mac OS X 10.4 ile birlikte Boot Camp’in beta versiyonu gelir. Mac OS X 10.5 ile birlikte Boot Camp beta olmaktan çıkarak normal sürümüne kavuştu. Beta sürümde uygulama içerisinden windows sürücü dvd’si oluşturuluyordu. Bu nedenle Mac OS X 10.4 yükleme diski 10.5 ve 10.6 da olduğu gibi hybrid değil. Mac OS X 10.5 veya 10.6 yükleme diski bulmalısınız.

SP3 ile ilgili sorununuz için Apple destek sayfalarında yer alan HT3841 numaralı makaleyi inceleyebilirsiniz.

Devrim Bey merhaba,

ben intel islemcili, 10.6.4 OS’li bir mac mini kullaniyorum. kurulum islemini sizin gösterdiginiz sekilde tamamladim. Çok tesekkür ederim. Ancak interneti algilamiyor. kablosuz ve ethernet ikisini de.

şimdiden teşekkür ederim

Devrim Bey,

interneti artık algılıyor bu sorun ortadan kalktı ancak MacOs ortaminda ne de windows ortaminda mikrofonları tanımıyor. Acaba belli markaları mı kabul ediyor.

teşekkürler

Boot Camp, hiçbir şekilde Mac OS X üzerinde bir ayarı değiştirmez. Mac OS X üzerinde “yerleşik” mikrofonunuz çalışmıyorsa sebebi Boot Camp değildir.

ya ben hep aynı sorunla karşılaşıyorum boot camp ten ayırıyorum diski sonra da xp kurulacakken windows system 32 mi ne yüklenmedi zdiyor anlamadım gitti yardımcı olabilir misiniz. cevaplarsanız eğer cevabı aydinyorat@gmail.com a atarsanız sevinirm. teşekkrler şimdiden

Windows XP’de SP2 veya üstü bir sürüme ihtiyacınız var. Bu kritere uygun bir yükleme sırasında hata ile karşılaşıyorsanız yükleme CD’nizin çizik olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Windows kurulum aşaması Mac ve PC’lerde standarttır. CD’den Windows yükleme aşamasının Mac’e özel bir prosedürü bulunmuyor.

merhaba Devrim Bey
ben intel işlemcili macbook kullanıyorum.
bilgisayara format atıp Software Update menüsünü kullanarak bütün güncelleştirmeleri yükledim fakat Boot Camp Assistant’ı (Version 3.0.2) çalıştırdığımda ‘You must update your system software before using this setup assistant’ hatası veriyor sizce sorun nedir?

merhaba. peki performans olarak ne söyleyebilirsiniz? “takır takır çalışır” diyebiliyor musunuz? yoksa aynı özelliklerdeki pc’ye nispeten daha yavaş mı çalışıyor? teşekkürler.

‘Sistem Diskini HardDisk İçerisine Entegre Etmek’ makalenizle başlangıç diski ve yedek disk oluşturmuştum onları silip tek bir disk haline dönüştürdüm ve sorun kalmadı. makaleleriniz için teçekkür eder devamını dilerim 🙂

@ahmet Takır takır çalışır diyebilirim. Fakat istediği kadar takırdasın, tıkırdasın, spesifik bir windows yazılımı kullanmanız gerekmiyorsa Mac OS X kullanmaktan şaşmayın derim.

merhaba devrim bey ,
ben tam olarak anlamadım daha kolay bır sekılde nasıl yaparım yada daha basit anlatabılırmısnız,sımdıden tesekkurler.

saygılarımla

Konuyu, olabilecek en yalın ve kolay anlatım şekliyle yazmaya çalıştım. Anlamadığınız noktayı belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

ok tesekkurler pekı herhangı bır apple servısıne versem yaparlarmı ve benım problemım macıntosh yazılımında bazı programların calısmaması sadece bu programları calıstıracak ama windows yapmadan calıstırabılecegım program yada bır uygulama varmı acaba sımıden tesekkurler bayramınız kutlarım saygılar..

Linkteki yazılar ingilizce, acaba konuyu biraz daha açabilir misiniz?

Hangi linkten ve hangi konuyu açmaktan bahsettiğinizi belirtmediğiniz sürece yardımcı olmam pek mümkün değil maalesef. Daha önce bir işletim sistemi kurma (Mac OS veya Windows) yükleme tecrübeniz yoksa bu işlemi bilen bir kişiye veya bir servise yaptırmanız daha doğru olacaktır.

Merhaba Devrim Bey,
Macbook Pro 13′ bilgisayarıma bootcamp ile windowsu yüklüyorum (win 7) ama driver cd’sini taktığımda boş cd olarak gösteriyor. Dolayısıyla cd üzerinden driver yükleyemiyorum. Nasıl yükleyebilirim? Teşekkürler.

MacBook Pro ile birlikte gelen orijinal sistem yükleme diski, Windows ortamında bilgisayara takıldığında, diskin Boot Camp sürücü bölümü görüntülenir. Eğer kopya bir disk kullanıyorsanız, diskin hybrid olan diğer bölümü kopyalanmamış olabilir.

Devrim Hocam Merhaba;
Detaylı olarak tarif ettiginiz gibi Windows kurulumunu gerceklestirdim. Bilgisayarı ilk actigimda Windows aciliyor alt’ a tıklayarak acarsan Mac Os bolumunu secebiliyorum. Acilisi Mac Os olarak nasil degistirebilirim. Eksik yaptigim bir yer mi var acaba?

Mac OS > System Preferences > Startup Disk ayarlarından, bilgisayarın hangi işletim sistemi ile başlatılacağı kalıcı olarak ayarlanabilir.

Aynı şekilde Windows ortamında da Boot Camp denetimlerinde Startup Disk ayarları mevcuttur.

İyi günler Devrim bey ben Size bunu cd siz nasıl kurabileceğimi sormak istiyorum.Benim Win 7 im harici harddiskde ancak bir türlü bulamadım yardımınız için teşekkürler.

En pratik yol, harici diskteki Windows 7’yi bir DVD diske yazarak yükleme işlemini gerçekleştirmek olacaktır.

Harici diskinizdeki Windows 7 işletim sistemi başlangıç diski formatında (boot edilebilir) ise, bilgisayar açılışında alt tuşuna basılı tutarak bilgisayarınızı başlatabilir ve yükleme diskini seçebilirsiniz. Eğer Windows 7 bir disk imajı şeklinde ise (.iso vb), harici diskinizde bir bölüntü (partition) oluşturarak disk imaj dosyasını yazmanız gerekir ki harici diskinizi formatlamanız gerekebilir. Bu işlem için buradaki makaleyi incelemenizi öneririm.

Merhabalar,

yeni bir Macbook Air aldımç. kurumum sırasında boot cam ayarlarını yaptım ancak w7 kurulumu sırasında boot bölümünü sildim ve terar oluşturdum. w7 kurulu tamamlandı çalışıyor ancak makineyi yeniden başlat dediğimde mac tarafı açılıyor. Mac tarafında boot ayarlaması menüsünde w7 görünmüyor. ancak açılışta options tuşuna basınca w7 seçilebiliyor. bu konuda bir çözüm var mı?

şimdiden teşekkürler…

Hocam merhaba, anlatımın için teşekkürler. Bir arkadaşımın iMac’i var. Üzerinden kendi işletim sistemi silinmiş mac os x. Ben bu durumda hangi adımları izlemelıyım mac os x kurmak için?. Şimdiden teşekkürler..

iMac ile birlikte gelen Mac OS X yükleme diskini bilgisayara takın ve alt tuşunu basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatın. Yükleme yönergelerini takip ederek diskin ilgili bölüntüsüne pratik bir şekilde Mac OS X yükleyebilirsiniz.

Devrim bey,
Sorum şu amerikadan getirdigim macbook air 2010 sonunda alındı ver. 10.6.5 sizce 32 bit windows 7 yüklemek mi daha iyi 64 bit miyoksa bilgisayarımda performans kaybı olursa hic yüklemesem mi ? acikcasi photoshop ve benzeri programlarda belki daha rahat yazılım bulurum diye istiyorum bir de office de türkce denetimi vs icin siz ne önerirsiniz? bir de cd okuyucum yok external hardrivedan yükleyebilir miyim windows 7 yi mümkünmüdür?

Eğer spesifik bir Windows yazılımına ihtiyaç duymuyorsanız bilgisayarınıza Windows yüklemeniz çok gerekli değil. Yüklemeniz durumunda 64 bit versiyonu tercih etmelisiniz.

Microsoft Office for Mac 2011 versiyonunda Türkçe yazım denetimi mevcut. Bu bağlantıya göz atabilirsiniz.

MacBook Air’a Windows 7’yi harici bir diskten yüklemek için de bu makaleye göz atabilirsiniz.

Devrim Bey merhabalar,

MacOs 10.6.6 işletim sistemimin son guncellemelerini yaptım (2010 ortalarında ABD’den aldığım bir MBP kullanıyorum).
Bootcamp ile 64 bit Windows 7 kurmaya calisiyorum. Bölümleme için 32GB seçtikten sonra Windows diskinin takılmasını istiyor yazılım.
Windows 7 diskini takıyorum ama tanımıyor bilgisayar. Disk imajını mı almak gerekiyor?
Ne yapmak gerekiyor, yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler,
sedat

Merhaba arkadaslar.
ben de macbook air 2010 13″ war. soylediginiz sekilde bootcamp le windows 7 yi yukledim. ama bi problem war. driverlari yukleyemedim. macbook air de cd surucu olmadigindan usb veriyorlar ya, onu taktigimda bos cd olarak gosteriyor.icinde de hic bisey yok. Yardimci olabilirmisiniz???

Mac OS X tarafında, Windows 7 için sürücüleri harici bir diske kopyalamanız gerekiyor. Applications > Utilities klasöründe yer alan Boot Camp Assistant uygulamasını açarak “Download the Windows support software for this Mac” seçeneği ile Windows sürücülerini internetten indirin. Sonrasında Save a Copy to external drive seçeneği ile sürücü yükleme dosyasını harici usb belleğe kopyalayın. Son olarak bilgisayarınızı Windows ile başlatarak harici usb belleğe kaydettiğiniz bu sürücüleri Windows 7 üzerine yükleyin.

dediginizi yaptim. sonra `Downloading Windows Support Software` yazisi gelio. ama cok uzun sure beklememe ragmen azicik olsun ilerlemiyor. bu driverlari indirecegim bi yer yokmu? yani direk olarak internetten??

bi sorum daha olcakti. ben update yaptim. hepsi tamam ama fireware update yapamadim. download yapiyor sonra yuklendi diyor. restart yapiyor sonra dit sesi gelip bilgisayar elmada kalip acilip kapaniyor. ben kendim power tusuna uzun basarak kapattim. sonra normal bi sekilde actim.actigimda hala update olmamis. apple in kendi sitesinden 2.0 indirdim onu yukledim. ayni sekilde basarili bi sekilde yuklendi. ve kendi kendine acilip kapanmaya basladi ben yine uzun basarak kapattim. sonra actigimda yine update olmadi. neden olabilir acaba?

Güncellemeleri manuel indirmek yerine Mac OS X ortamında elma menüsünde yer alan Software Update, Windows ortamlarında da programlar içerisinde yer alan Apple Software’i kullanmanızı öneririm.

Firmware güncellemeleri için Apple Destek sitesinde yer alan HT1557 no’lu makaleyi inceleyebilirsiniz.

merhaba devrim bey.benimde bir sıkıntım var.ben macbook pro kullanıyorum.windows 7 ultimate 64 bit kurdum gayet güzel çalışıyor.ancak ses çıkmıyor,klavye ışıkları yanmıyor,ses açma kapama,ışık açma kısma,cd çıkarma tuşu vb donanımlar çalışmıyor.bende mac osx leopard cd si evcut ve içinde bootcamp 2.0 var.kuruyorum ancak sorun çözümlenmiyor.aynı zamanda download windows support sofware seçeneğini tıklıyorum windows driverler ını indirmeye çalışıyorum.oda olmuyor lütfen bana yardımcı olun saygıalr…..

devrim bey, parallels desktoptan win7 yuklemeye calisiyorum. ama macair`de cd driver olmadigi icin usb den denedim ilk once basarili olamadim. daha sonra win7 iso dosyasi indirdim. baslangicda iso dosyasini da sectim. ama kurulum baslamiyor. `No boot device available` diyor. usb driver kullanmadan bunu yapabilirmiyim? yardimci olurmusunuz?

merhaba
cevap yazmazsanız hoş görürüm

bir kaç gün önce macbook pro i5 aldım

win 7 de yüklü

mac güvenli modda açılıyor normal açılmıyor. intel işlemciler için mac dvd si indirdim cd den başlıyor az sonra resetliyor.

multibeast diye bi programı kurmaya çalıştım ondan oldu.

o programın benim için ve sisteme gereksiz olduğunu sonradan anladım
bide mac kolay kolay bozulmaz sandım

multibeast la yaptığım zararı nasıl geri alırım telafi ederim bilemedim

bootcamp ı yeniden yüklemem gerek sanırım.
mac dünyasını daha geniş ve anlayana kolay sanırdım maalesef apple destek sitelerinde türkçenin yeri yok vb…

türkçe olanlarda basit sorunlarla pek ilgilenmemişler yada her sorun başka yerde …

neyse size kolaygelsin yakın zamanda satmayı planlıyorum sağlama çıkarıp..
saygılarımla

Merhaba,

Öncelikle Mac’lerin kolay bozulup bozulmama konusundaki ön yargınıza bir açıklık getirelim. Macintosh donanımları için kullanılmayan Multibeast’i tam incelemeden yüklediğiniz için işletim sisteminizin bozulması sizin hatanız. Apple veya Mac bilgisayarların bunda bir suçu yok.
Multibeast’in sisteme yüklediği parçaları manuel olarak bularak elle ayıklamak çok pratik olmayacaktır. Tavsiyem, bilgisayar ile birlikte gelen orijinal işletim sistemi diski veya genel bir Mac OS X 10.6 sistem yükleme diski ile bilgisyarı başlatarak yeniden sistem kurmanız. Herhangi bir ayar veya dokümanınızda bir değişiklik olmaz.

Kaynaklar konusunda da ön yargılısınız veya yeterince araştırma yapmamışsınız.
Mac konusunda Türkçe kaynak oldukça bol.
ElmaKurdu E-Posta Listesi, ElmaSuyu, TürkMac bunlardan birkaçı sadece…

Merhaba

Macbook Pro i5 makinem var.

multibeast i tekrar araştırdım windows dosyaları yok ben anlıyorum ki mac de çalışır.????

Kuruluma başlama açısından çok sıkıntı çekiyorum.

dvd yi taktığımda ne bootcamp var ne asistan var intel işlemciler için Mac OSX dvd sini netten indirdim başlangıçta resetliyor.

benim şahsıma ait MAC OS X dvd yok netten indirdim:

insanlar hep boot yapmış hatta kurulum bitmiş ondan sonraki işlemler üzerine konuşmuşlar maalesef ben başlayamıyorum.

şimdi normal MAC OSX dvd si indiriyorum bakalım …
zaten amacım da mac a windows kurmak değil bi düze çıkarsam yalnız mac kullanacağım.. (ha hazır hatırlamışken; sağlamken windows da çalışırken fazla ısınıyordu. MAC OSX in mac de kullandığı sistem programları windows için yok mu? Mac için appstore dan edinebileceğimi daha önce söylemiştiniz.)

yardımcı olursanız sevinirim ..

Bulunduğum şehirde 3 büyük bilgisayar / bilişim şirketinin de MAC la hiç bağlantı bilgileri olmadığını Bilgisayar öğretmenlerinin de bu konulara yakın olmadığını belki bu şehirde toplam da 3-5 tane mac olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.

Çok Teşekkürler…

Mac OS X işletim sistemi, resmi olarak yalnızca Mac bilgisayarlara yüklenebilir. Hackintosh adı verilen Mac OS X yükleme diskinin modifiye edilmiş yasal olmayan versiyonu da, farklı marka pc’lere kurulum yapılabilmesi için kullanıcılar tarafından hazırlanmıştır. Multibeast ve muhtemelen internetten indirdiğiniz Mac OS X diski, Mac bilgisayarlara yüklenemeyen bu hackintosh versiyonlar.

Bilkom çağrı merkezi ile irtibat kurarak bilgisayarınızın yükleme diskini kaybettiğinizi söyleyin ve teknik destek isteyin, yardımcı olacaklardır.
destek@bilkom.com.tr veya 0216 454 01 01

Doğru yükleme diski ile kolayca bilgisayarınıza sistem yükleyebilirsiniz.

Çok Çok Teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Başarılar ve esenlikler diliyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir